Order

Varje vecka jag bakar (måndag el tisdag) uppdaterar jag denna sida med information om vad jag bakar och vad du kan beställa för upphämtning i mitt lilla bageri (eller “Studion” som jag kallar den).
Här ser du även vad och när jag säljer hos mina partners!

Boka till MIDSOMMAR TORSDAG 23/6 – Kom direkt till bokningsformuläret här!

För upphämtning i min studio torsdag 08.00-17.30, eller hos mina partners (se nedan).

Du kan också välja att hämta din bokning hos någon av mina partners Lilla Napoli (11.30-17.30) eller Suseå Choklad & Deli (11.00-18.00).

Försäljning över disk hos Partners:

Skrea Ost: Du kan hittar delar eller hela mitt sortiment hos Skrea Ost på onsdag, torsdag (om det finns kvar). Från 14.00!
Suseå Choklad & Deli: Självservering bröd onsdag till lördag och betalning via swish! Påfyllning torsdsg (har du tur finns det bröd kvar om du kommer på fredag, i min mening är de bäst dagen efter). Bullar finns även från 11.00 på torsdagen samt dagen efter om något blivit över. 
Lilla Napoli: Bröd finns att köpa torsdag till Självservering och betalning via Swish. 

Klicka här för att hitta till min Studio.

 

Lite kort först om mitt sortiment:
Jag bakar allting själv och specialiserar mig i varje produkt. Jag tar metoderna till det yttersta för att uppnå den absolut högsta kvaliteten med riktigt bra råvaror! Därför är sortimentet lite smalare och väldigt bra. Varje vecka ändrar jag på utbudet något, för att du ska få variation och för att jag inte kan hjälpa att vilja lära mig nya smaker, metoder och skapa ännu bättre brödupplevelser! Den mest värdefulla respons jag fått från mina kunder är att brödet och bullarna har så lång hållbarhet. Det kan du förvänta dig när kvalitén är så hög.
Det du beställer till fredagen håller lätt till frukost, måltider och fika hela helgen lång och det som blir över kan du frysa in. Rosta, stek eller värm det i ugnen med lite ånga eller i ett paket av bakplåtspapper och det kommer smaka som nytt igen.


Vecka 25: Bakdag  TORSDAG 23/6

Brödet

Gemensamt för alla brödlimpor och frallor som jag bakar är att jag använder ekologiskt mjöl utan tillsatser. I princip allt fullkorn som finns i brödet maler jag själv från hela korn till ett väldigt smakrikt och näringsrikt mjöl! I största möjliga mån använder jag spannmål från bönder i vår närhet, Halland.
Bröden får jäsa minst 24 timmar, ofta det dubbla, för att skapa en riktigt bra upplevelse för dina sinnen och för din mage. De jäser helt och hållet på surdeg (alltså ingen tillsatt industriell jäst).
Jag bakar med en relativt hög andel vatten (75-85% vätska i förhållande till mängden mjöl) för att det ska få en härlig struktur och lång hållbarhet).
Alla bröd som kommer ut ur mina ugnar är unika då jag sällan ger dem samma snitt (mönstret som jag skapar i ytan på brödet med ett rakblad).

Variant 1: Hallands Levain

Jag väljer att kalla brödet för detta då det är av en lite ljusare karaktär, som många av de franska “Levain”-bröden. Det är upp till 20% av mjölet som är färskmalet fullkorn av typen Halländskt Lantvete. Resten av vetet är en blandning av ett stenmalt ekologiskt vete från Limabacka kvarn i Väröbacka norr om Varberg, samt siktat valsmalet vetemjöl special från samma kvarn. Stenmalda siktade mjölsorter innehåller en högre mängd övriga partiklar av det hela kornet, vilket ger mer smak och näring. Här vill jag att den naturliga sötman från kärnan i vetet ska komma fram.

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg.

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer.

Variant 2: Hallands Levain med Sesam & Vallmo på skorpan

Har du inte upplevt ett riktigt välbakat surdegsbröd med välrostade fröer så är du “in for a treat”. Görs på samma deg som Hallands Levain. Rullas i sesam och vallmo vid formning! 

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg. 

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, vallmo, sesam. Kan innehålla spår av nötter och andra fröer.

Variant 3: Hallands Baguette

Denna “halvbaguette” görs på samma deg som Hallands Levain. Den är kortare än en traditionell baguette (ca 25-30cm) och lite matigare i sin textur. Perfekt att ställa fram till charkbrickan, soppan eller förberedda utflyktsmackor!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer.

Variant 4: Hallands Råg

För tre år sedan började jag systematiskt jobba mig fram till en process för att baka med 100% färskt mald ekologiskt fullkornsråg. Nu är jag nöjd med resultatet och det är dags för dig att testa något magiskt! Brödet är alltså gjort på endast Halländskt råg som mjöl. Degen innehåller i princip lika mycket vatten som torrvara, vilket gör brödet otroligt saftigt och håller väldigt länge! Jag tillsätter ingen sötning i mitt rågbröd utan litar på att spannmålet och den långa naturliga jäsningen gör sitt för smaken. Det finns en del syra i detta bröd, vilket jag verkligen uppskattar!
Det tar orimligt lång tid att mala mjölet själv från helkorn, och helkornen kostar mer än färdigt mjöl. Men det är totalt värt det.

Rulla in det i ett vaxat tyg, plast eller några lager med kökshanddukar så har du bröd i en vecka. Går också utmärkt att skiva upp och frysa in!

Ett bröd väger ca 1kg innan det bakas. Det bakas på onsdag eftermiddag redan, då jag ser att det måste ligga och mogna i 12-24 timmar innan du skär upp det.

Innehåller: Fullkornsråg, vatten, surdeg av och råg, salt. Kan innehålla spår av nötter samt pyttelite vetemjöl.

 

1180511

Variant 5: Hallands Brytbröd

Detta “brytbröd” görs på samma deg som Hallands Levain. Degen styckas i åtta delar och sätts sedan samman. Efter baket kan varje bit dras loss och delas med alla vid bordet. En midsommarspecial!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer.

wp-1655618313130Bullar & Sötsaker efter säsong:

Jag bakar klassiska svenska bullar som jag vill påstå sticker ut med sin konsistens, hållbarhet och djupa rena smaker. Framförallt så är det de långa jästiderna som gör detta, men också såklart valet av riktigt bra råvaror. Jag gör samma deg i grunden, oavsett variant, som består av ekologiskt siktat vetemjöl (varav en del siktat kulturspannmål – just nu Halländskt lantvete), svenskt smör, salt, ekologiska mortlade kardemummakärnor, fet ekologisk mjölk, svenskt socker och pyttelite färsk jäst. Även här är andelen vätska relativt hög för att förhöja konsistens och hållbarhet. Degen får jäsa långsamt minst 6-7 timmar i rumstemperatur innan jag smetar på fyllningen och rullar dem till knutar och sedan ytterligare minst 24 timmar innan jag bakar dem, oftast mycket längre. 

Variant 1: Kardemummabullar

Gjorda på ovan nämnda deg och med en fyllning bestående av smör, brynt smör, socker och ekologiska kardemummakärnor från schyssta leverantörer, som mals precis innan jag tillsätter dem för att aromerna ska förhöjas. Innan jag bakar dem penslar jag på en äggtvätt på ekologiska ägg samt ett strössel med kardemumma och socker. Denna vecka görs de med kulturspannmålet Hallandsvete.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer.

Variant 2: Kanelbullar

Gjorda på ovan nämnda deg och en fyllning med smör, brynt smör socker och kanel (Ceylon). Toppade med en äggtvätt, och pärlsocker. Denna vecka görs dem med kulturspannmålet Hallandsvete.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, kanel, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer.

Variant 3: Hamburgerbröd

Nu är du ju verkligen grillsäsong och att äta Hamburgare utomhus med mina bröd är oslagbart! Degen får jäsa över två dygn, likt bulldegen vilket ger den en otroligt saftig konsistens. Jag gillar när det är mjukt, men ändå har lite tugg i sig, till skillnad från många massproducerade och billiga bröd i affärerna där ute, som bara fastnar i gommen.

Säljes i pack om 4!

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, salt, jäst, sesamfrön. Kan innehålla spår av nötter och fröer.

 

Variant 4: Korvbröd

Korvbröd är alltid bra att ha i frysen. Och har du inte testat “riktiga” korvbröd så måste du bara göra det. Görs på samma deg som hamburgerbröden och konsistensen blir därefter. Inget sesam eller så på dessa. Bara riktigt goa korvbröd!

Säljes i pack om 6!

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, salt, jäst. Kan innehålla spår av nötter och fröer.

Boka till MIDSOMMAR TORSDAG 23/6 – Kom direkt till bokningsformuläret här!