Order

Varje vecka (måndag el tisdag) uppdaterar jag denna sida med information om vad jag bakar och vad du kan beställa för upphämtning i mitt lilla bageri (eller “Studion” som jag kallar den).
Här ser du även vad och när jag säljer hos mina partners!
Klicka här för att komma direkt till bokningsformuläret

Boka till FREDAG 25/9: För upphämtning i min studio 08.00-10.30 samt 13.30-17.30. Du kan även boka för upphämtning på Lilla Napoli från 11.30-17.30.

OBS! Efter v39 är det varannan vecka som gäller. Udda veckor (41, 43, 45 osv). Nästa datum efter denna vecka är alltså 9/10. 

Klicka här för att hitta till min Studio.

Partners denna vecka (fredag):
Hav52 Falkenberg: Från 11.00 ca finns brödlimpor (variant 1) för försäljning.
Lilla Napoli: Ingen försäljning av limpor i butiken hos Lilla Napoli denna fredag. Förboka istället och hämta från 11.30!
Skrea Ost: Från 15.00 finns brödlimpor (variant 1) för försäljning.

Lite kort först om mitt sortiment:
Jag bakar allting själv och specialiserar mig i varje produkt. Jag tar metoderna till det yttersta för att uppnå den absolut högsta kvaliteten med riktigt bra råvaror! Därför är sortimentet lite smalare och väldigt bra. Varje vecka ändrar jag på utbudet något, för att du ska få variation och för att jag inte kan hjälpa att vilja lära mig nya smaker, metoder och skapa ännu bättre brödupplevelser! Den mest värdefulla respons jag fått från mina kunder är att brödet och bullarna har så lång hållbarhet. Det kan du förvänta dig när kvalitén är så hög.
Det du beställer till fredagen håller lätt till frukost, måltider och fika hela helgen lång och det som blir över kan du frysa in. Rosta, stek eller värm det i ugnen med lite ånga eller i ett paket av bakplåtspapper och det kommer smaka som nytt igen.


Vecka 39: Bakdag fredag 25/9.

Brödet

Gemensamt för alla brödlimpor och frallor som jag bakar är att jag använder ekologiskt mjöl utan tillsatser. I princip allt fullkorn som finns i brödet maler jag själv från hela korn till ett väldigt smakrikt och näringsrikt mjöl! I största möjliga mån använder jag spannmål från bönder i vår närhet, Halland.
Bröden får jäsa minst 24 timmar, ofta det dubbla, för att skapa en riktigt bra upplevelse för dina sinnen och för din mage. De jäser helt och hållet på surdeg (alltså ingen tillsatt industriell jäst).
Jag bakar med en relativt hög andel vatten (75-85% vätska i förhållande till mängden mjöl) för att det ska få en härlig struktur och lång hållbarhet).
Alla bröd som kommer ut ur mina ugnar är unika då jag sällan ger dem samma snitt (mönstret som jag skapar i ytan på brödet med ett rakblad).

Variant 1: Hallands Levain

Jag väljer att kalla brödet för detta då det är av en lite ljusare karaktär, som många av de franska “Levain”-bröden. Det är upp till 20% av mjölet som är färskmalet fullkorn av typen Halländskt Lantvete. Resten av vetet är en blandning av ett stenmalt ekologiskt vete från Limabacka kvarn i Väröbacka norr om Varberg, samt siktat valsmalet vetemjöl special från samma kvarn. Stenmalda siktade mjölsorter innehåller en högre mängd övriga partiklar av det hela kornet, vilket ger mer smak och näring. Här vill jag att den naturliga sötman från kärnan i vetet ska komma fram.

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg. Dessa är ibland snittade vackert som limporna, ibland är de inte det. Beror helt på mängden beställningar jag fått den veckan!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1150783.jpg1150751.jpg

Variant 2: Fröbrödet

Har du inte upplevt ett riktigt välbakat surdegsbröd med välrostade fröer så är du “in for a treat”. Jag brukar köra denna variant relativt ofta för att jag inte kan leva utan den personligen. Fröerna rostas i ugnen för att höja smakerna, och sedan blötläggs de. Detta gör inte bara att brödet förblir saftigt utan att fröerna även släpper ifrån sig sina otroligt aromatiska oljor! Dessa oljor gör brödet saftigt mycket länge utöver att det smakar helt otroligt bra. Bröden rullas också i fröer innan de bakas för en makalös skorpa. Mycket superlativ i den texten, men det är förtjänt. Degen görs med vetemjöl special ekologisk som bas, lite Emmer-vete (15%) och lite Svedjeråg (5%). Fröerna är Solroskärnor, Pumpakärnor, Vallmofrön, Linfrön (hela), samt svarta och vita sesamfröer.

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg. Dessa är ibland snittade vackert som limporna, ibland är de inte det. Beror helt på mängden beställningar jag fått den veckan!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, fullkornsråg, vatten, surdeg av vete och råg, salt, Solroskärnor, Pumpakärnor, Vallmofrön, Linfrön (hela), samt svarta och vita sesamfröer. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

PSX_20191015_100523.jpg


Bullarna & Sötsaker efter säsong

Jag bakar klassiska svenska bullar som jag vill påstå sticker ut med sin konsistens, hållbarhet och djupa rena smaker. Framförallt så är det de långa jästiderna som gör detta, men också såklart valet av riktigt bra råvaror. Jag gör samma deg i grunden, oavsett variant, som består av ekologiskt siktat närodlat vetemjöl, svenskt smör, salt, ekologiska mortlade kardemummakärnor, fet mjölk från Källsjö, svenskt socker och pyttelite färsk jäst. Även här är andelen vätska relativt hög för att förhöja konsistens och hållbarhet. Degen får jäsa långsamt minst 24 timmar innan jag smetar på fyllningen och rullar dem till knutar och sedan ytterliggare minst 24 timmar innan jag bakar dem.

Variant 1: Kardemummabullar

Gjorda på ovan nämnda deg och med en fyllning bestående av smör, socker och ekologiska kardemummakärnor från schyssta leverantörer, som mortlas precis innan jag tillsätter dem för att aromerna ska förhöjas. Innan jag bakar dem penslar jag på en äggtvätt på ekologiska ägg samt ett strössel med kardemumma och socker.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, salt, jäst. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

Variant 2: Kanelbullar

Gjorda på ovan nämnda deg och en fyllning med smör, socker och så kallad äkta kanel (ceylon). Toppade på klassiskt vis med en äggtvätt och pärlsocker.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, kanel, salt, jäst. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1150739.jpg

Variant 3: Hamburgerbröd (4-pack)

Grillsäsong varar ju precis så länge man vill, och kalas-säsongen har bara börjat. Hamburgerbröd ska det alltid finnas i frysen, därmed basta. Degen får jäsa över två dygn, likt bulldegen vilket ger den en otroligt saftig konstisens. Jag gillar när det är mjukt, men ändå har lite tugg i sig, till skillnad från många massproducerade och billiga bröd i affärerna där ute, som bara fastnar i gommen.

Säljes i pack om 4!

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, salt, jäst, sesamfrön. Kan innehålla spår av nötter och fröer.

Photo 2018-02-11, 16 21 32 (1).jpg 


Klicka här för att komma direkt till bokningsformuläret!