Order

Varje vecka (måndag el tisdag) uppdaterar jag denna sida med information om vad jag bakar och vad du kan beställa för upphämtning i mitt lilla bageri (eller “Studion” som jag kallar den).
Här ser du även vad och när jag säljer hos mina partners! Jag har alltså ingen egen butik för drop-in i dagsläget.

Beställa till torsdag 2/4: Klicka här för att fylla i bokningsformuläret
Beställa till fredag 3/4 : Klicka här för att fylla i bokningsformuläret

Det är detta som gäller i första hand för att beställa hos mig helt enkelt. För att garantera din bokning bör du göra det två dagar innan upphämtning (t.ex senast onsdag natt för upphämtning på fredag). Det skulle även kunna ta slut även om du bokar sent, om jag får in större beställningar. Jag uppdaterar formuläret om det är fullbokat helt enkelt, så står det inte FULLBOKAT så kan du beställa. Blir något fel så kommer jag att kontakta dig.

Tider för upphämtning denna vecka:
Torsdag 2/4: 16-19 på Skrea Ost. Endast bröd och frallor.
Fredag 3/4 : 08.30-10.30 samt 14.00-17.30 eller 11.30-17.00 på Lilla Napoli. Hela sortimentet nedan!

Hitta hit:Klicka här för att hitta till Studion när du beställt för upphämtning.

Partners denna vecka:
Brödlimpor (variant 1 nedan) finns hos Lilla Napoli från 11.30 på fredag. Du kan även boka från hela sortimentet för upphämtning i deras lokaler från 11.30-17.00. Hämtar du senare än detta kommer finns risk att bröden har torkat lite, då det är varmt hos dem.
Brödlimpor (variant 1 och 2 nedan) finns även hos HAV52 Falkenberg från 11.30 på fredag!

Lite kort först om mitt sortiment:
Jag bakar allting själv och specialiserar mig i varje produkt. Jag tar metoderna till det yttersta för att uppnå den absolut högsta kvaliteten med riktigt bra råvaror! Därför är sortimentet lite smalare och väldigt bra. Varje vecka ändrar jag på utbudet något, för att du ska få variation och för att jag inte kan hjälpa att vilja lära mig nya smaker, metoder och skapa ännu bättre brödupplevelser! Den mest värdefulla respons jag fått från mina kunder är att brödet och bullarna har så lång hållbarhet. Det kan du förvänta dig när kvalitén är så hög.
Det du beställer till fredagen håller lätt till frukost, måltider och fika hela helgen lång och det som blir över kan du frysa in. Rosta, stek eller värm det i ugnen med lite ånga eller i ett paket av bakplåtspapper och det kommer smaka som nytt igen.


Vecka 14: Bakdagar 2-3/4.

Brödet

Gemensamt för alla brödlimpor och frallor som jag bakar är att jag använder ekologiskt mjöl utan tillsatser. I princip allt fullkorn som finns i brödet maler jag själv från hela korn till ett väldigt smakrikt och näringsrikt mjöl! I största möjliga mån använder jag spannmål från bönder i vår närhet, Halland.
Bröden får jäsa minst 24 timmar, ofta det dubbla, för att skapa en riktigt bra upplevelse för dina sinnen och för din mage. De jäser helt och hållet på surdeg (alltså ingen tillsatt industriell jäst).
Jag bakar med en relativt hög andel vatten (75-85% vätska i förhållande till mängden mjöl) för att det ska få en härlig struktur och lång hållbarhet).
Alla bröd som kommer ut ur mina ugnar är unika då jag sällan ger dem samma snitt (mönstret som jag skapar i ytan på brödet med ett rakblad).

Variant 1: Hallands Levain (även som frallor)

Jag väljer att kalla brödet för detta då det är av en lite ljusare karaktär, som många av de franska “Levain”-bröden. Det är ca 20% av mjölet som är färskmalet fullkorn av typen Halländskt lantvete. En nyhet denna vecka att resten av vetet är ett stenmalt ekologiskt vete från Limabacka kvarn i Väröbacka norr om Varberg. Stenmalda siktade mjölsorter innehåller en högre mängd övriga partiklar av det hela kornet, vilket ger mer smak och näring. Här vill jag att den naturliga sötman från kärnan i vetet ska komma fram! Jag har även med en liten mängd så kallat “Eftervetemjöl” som är en restprodukt från siktningen av vetet. Mellalagret mellan kärnan och skalet som innehåller väldigt mycket mineraler och därmed smak.

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg. Dessa är ibland snittade vackert som limporna, ibland är de inte det. Beror helt på mängden beställningar jag fått den veckan!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

PSX_20200322_195941.jpg

1130647.jpg

Variant 2: Två tredjedelar Kultur-Fullkorn! (även som frallor)

Denna veckas specialare blir ett surdegsbröd där ca två tredjedelar av mjölet (66%) i brödet är en mix av mina favoriter bland kulturspannmålen! Fullkorn av Emmer, Dinkel, Hallandsvete och Svedjeråg. Färskt malda hela korn av varje sort kommer ge detta bröd en otroligt djup karaktär i dess smak och en väldigt hög näringshalt! Mustigt är bara förnamnet. De flesta bröd av denna typ kommer att vara runda.

Du kan även beställa frallor på samma deg.

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, fullkornsråg, vatten, surdeg av vete och råg, salt. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

PSX_20191030_140557.jpg


Bullarna & Sötsaker efter säsong (endast fredag 3/4)

Jag bakar klassiska svenska bullar som jag vill påstå sticker ut med sin konsistens, hållbarhet och djupa rena smaker. Framförallt så är det de långa jästiderna som gör detta, men också såklart valet av riktigt bra råvaror. Jag gör samma deg i grunden, oavsett variant, som består av ekologiskt siktat närodlat vetemjöl, svenskt smör, salt, ekologiska mortlade kardemummakärnor, fet mjölk från Källsjö, svenskt socker och pyttelite färsk jäst. Även här är andelen vätska relativt hög för att förhöja konsistens och hållbarhet. Degen får jäsa långsamt minst 24 timmar innan jag smetar på fyllningen och rullar dem till knutar och sedan ytterliggare minst 24 timmar innan jag bakar dem.

Variant 1: Kardemummabullar

Gjorda på ovan nämnda deg och med en fyllning bestående av smör, socker och ekologiska kardemummakärnor från schyssta leverantörer, som mortlas precis innan jag tillsätter dem för att aromerna ska förhöjas. Innan jag bakar dem penslar jag på en äggtvätt på ekologiska ägg samt ett strössel med kardemumma och socker.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, salt, jäst. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

Variant 2: Kanelbullar

Gjorda på ovan nämnda deg och en fyllning med smör, socker och så kallad äkta kanel (ceylon). Toppade på klassiskt vis med en äggtvätt och pärlsocker.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, kanel, salt, jäst. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

PSX_20191015_100836.jpg

Variant 3: Hamburgerbröd (4-pack)

Våren är på intåg och många tänder sina grillar för att njuta av det bästa som våra lokala producenter av mat kan erbjuda. Burgare av alla varianter är såklart vanligt hos många i denna kultur-yttring, så därför kör jag igång igen med mina hamburgerbröd som fått mycket fin feedback!
De får jäsa långsamt över två dygn, precis som bullarna nämnda ovan, och innehåller mjölk, smör och lite socker för att göra dem väldigt mjuka och goda. Självklart toppas de med sesamfrön för att få in lite fräsch umami-feeling i smakbilden.

Säljes i påsar om 4 stycken.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, salt, jäst, sesamfrön. Kan inneålla spår av nötter och fröer.