Order

Varje vecka jag bakar (måndag el tisdag) uppdaterar jag denna sida med information om vad jag bakar och vad du kan beställa för upphämtning i mitt lilla bageri (eller “Studion” som jag kallar den).
Här ser du även vad och när jag säljer hos mina partners!

Boka till ONSDAG 19/1 – Kom direkt till bokningsformuläret här!

För upphämtning i min studio 09.00-17.00.

För upphämtning på Reko Ring Falkenberg 17.45 – 18.30 på gamla Coops parkering. För att boka till Reko Ring behöver beställningen göras via kommentar på inlägget i Facebookgruppen

OBS! Våren 2022 det varannan vecka som gäller. Udda veckor (3, 5, 7, 9, 11 osv). Nästa datum efter denna vecka kommer vara 4/2.

Klicka här för att hitta till min Studio.

 

Lite kort först om mitt sortiment:
Jag bakar allting själv och specialiserar mig i varje produkt. Jag tar metoderna till det yttersta för att uppnå den absolut högsta kvaliteten med riktigt bra råvaror! Därför är sortimentet lite smalare och väldigt bra. Varje vecka ändrar jag på utbudet något, för att du ska få variation och för att jag inte kan hjälpa att vilja lära mig nya smaker, metoder och skapa ännu bättre brödupplevelser! Den mest värdefulla respons jag fått från mina kunder är att brödet och bullarna har så lång hållbarhet. Det kan du förvänta dig när kvalitén är så hög.
Det du beställer till fredagen håller lätt till frukost, måltider och fika hela helgen lång och det som blir över kan du frysa in. Rosta, stek eller värm det i ugnen med lite ånga eller i ett paket av bakplåtspapper och det kommer smaka som nytt igen.


Vecka 3: Bakdag onsdag 19/1

Brödet

Gemensamt för alla brödlimpor och frallor som jag bakar är att jag använder ekologiskt mjöl utan tillsatser. I princip allt fullkorn som finns i brödet maler jag själv från hela korn till ett väldigt smakrikt och näringsrikt mjöl! I största möjliga mån använder jag spannmål från bönder i vår närhet, Halland.
Bröden får jäsa minst 24 timmar, ofta det dubbla, för att skapa en riktigt bra upplevelse för dina sinnen och för din mage. De jäser helt och hållet på surdeg (alltså ingen tillsatt industriell jäst).
Jag bakar med en relativt hög andel vatten (75-85% vätska i förhållande till mängden mjöl) för att det ska få en härlig struktur och lång hållbarhet).
Alla bröd som kommer ut ur mina ugnar är unika då jag sällan ger dem samma snitt (mönstret som jag skapar i ytan på brödet med ett rakblad).

Variant 1: Hallands Levain

Jag väljer att kalla brödet för detta då det är av en lite ljusare karaktär, som många av de franska “Levain”-bröden. Det är upp till 20% av mjölet som är färskmalet fullkorn av typen Halländskt Lantvete. Resten av vetet är en blandning av ett stenmalt ekologiskt vete från Limabacka kvarn i Väröbacka norr om Varberg, samt siktat valsmalet vetemjöl special från samma kvarn. Stenmalda siktade mjölsorter innehåller en högre mängd övriga partiklar av det hela kornet, vilket ger mer smak och näring. Här vill jag att den naturliga sötman från kärnan i vetet ska komma fram.

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg. Dessa är ibland snittade vackert som limporna, ibland är de inte det. Beror helt på mängden beställningar jag fått den veckan!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1150783.jpg

1130647.jpg

Variant 2: Hallands Levain med Rostad Sesam på skorpan

Samma deg som ovan. Skillnaden är att jag rullar degen i skalade vita sesamfröer när degen formats till limpor. Dessa fäster sedan i skorpan över natten och rostas när limpan bakas. Otroligt gott!

Du kan även beställa frallor som av samma variant.

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, sesam. Kan innehålla spår av nötter och andra fröer. 

1160752

 

Variant 3: Grötbrödet med Havre & Bovete

Dagen innan jag sätter degen blötlägger jag en mix av ekologiska havregryn och boveteflingor , som sedan kokas på morgonen till en gröt. Denna tillsätts till en deg med ungefär en tredjedel av mjölet som är fullkorn (av kulturspannmålet Emmer), och resten siktat ekologiskt specialvete.

Gröten ger brödet en otroligt aldrig karaktär, smak och hållbarhet!

Brödet ges också en skorpa med havregryn som rostas i ugnen.

Denna kan också beställas som fralla.

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, sesam. Kan innehålla spår av nötter och andra fröer.

1130540.jpg


Bullar & Sötsaker efter säsong

Jag bakar klassiska svenska bullar som jag vill påstå sticker ut med sin konsistens, hållbarhet och djupa rena smaker. Framförallt så är det de långa jästiderna som gör detta, men också såklart valet av riktigt bra råvaror. Jag gör samma deg i grunden, oavsett variant, som består av ekologiskt siktat vetemjöl (varav en del siktat kulturspannmål – just nu Halländskt lantvete), svenskt smör, salt, ekologiska mortlade kardemummakärnor, fet ekologisk mjölk, svenskt socker och pyttelite färsk jäst. Även här är andelen vätska relativt hög för att förhöja konsistens och hållbarhet. Degen får jäsa långsamt minst 24 timmar innan jag smetar på fyllningen och rullar dem till knutar och sedan ytterligare minst 24 timmar innan jag bakar dem.

Variant 1: Kardemummabullar

Gjorda på ovan nämnda deg och med en fyllning bestående av smör, brynt smör, socker och ekologiska kardemummakärnor från schyssta leverantörer, som mals precis innan jag tillsätter dem för att aromerna ska förhöjas. Innan jag bakar dem penslar jag på en äggtvätt på ekologiska ägg samt ett strössel med kardemumma och socker. Denna vecka görs de med kulturspannmålet Hallandsvete. 

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1170390.jpg

Variant 2: Kanelbullar

Gjorda på ovan nämnda deg och en fyllning med smör, brynt smör socker och kanel (Ceylon). Toppade med en äggtvätt, och pärlsocker. Denna vecka görs dem med kulturspannmålet Hallandsvete. 

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, kanel, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1170404.jpg

Variant 3: Vaniljbullar med Pumpakärnscrunch

Samma deg som ovan. Fyllningen är gjord på smör, socker och ekologisk äkta vanilj från Madagaskar. Toppas med krossade pumpakärnor som får rostas medan bullen bakas.

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma,, salt, jäst, ägg, vanilj, pumpakärnor. Kan innehålla spår av nötter och fröer.

1170395.jpg

 

 

Kom direkt till bokningsformuläret här!