Order

Varje vecka jag bakar (måndag el tisdag) uppdaterar jag denna sida med information om vad jag bakar och vad du kan beställa för upphämtning i mitt lilla bageri (eller “Studion” som jag kallar den).
Här ser du även vad och när jag säljer hos mina partners!

Boka till fredag 17/9 – Kom direkt till bokningsformuläret här!

För upphämtning i min studio 07.30-10.00 eller 13.30-17.30.

Du kan även boka för upphämtning på Lilla Napoli från 11.00-17.30 eller Suseå Choklads butik i Falkenbergs centrum från 11.30-18.00.
OBS! Hösten 2021 det varannan vecka som gäller. Udda veckor (35, 37, 39, 41, 43 osv). Nästa datum efter denna vecka kommer vara 1/10.

Klicka här för att hitta till min Studio.

Partners denna vecka (FREDAG):
Suseå Choklad: Från 11.30 ca finns brödlimpor (variant 1) samt bullar för försäljning.
Lilla Napoli: Ingen försäljning av limpor i butiken hos Lilla Napoli denna fredag. Förboka istället och hämta från 11.00!
Skrea Ost: Från 15.00 finns brödlimpor (variant 1) samt bullar för försäljning.

Lite kort först om mitt sortiment:
Jag bakar allting själv och specialiserar mig i varje produkt. Jag tar metoderna till det yttersta för att uppnå den absolut högsta kvaliteten med riktigt bra råvaror! Därför är sortimentet lite smalare och väldigt bra. Varje vecka ändrar jag på utbudet något, för att du ska få variation och för att jag inte kan hjälpa att vilja lära mig nya smaker, metoder och skapa ännu bättre brödupplevelser! Den mest värdefulla respons jag fått från mina kunder är att brödet och bullarna har så lång hållbarhet. Det kan du förvänta dig när kvalitén är så hög.
Det du beställer till fredagen håller lätt till frukost, måltider och fika hela helgen lång och det som blir över kan du frysa in. Rosta, stek eller värm det i ugnen med lite ånga eller i ett paket av bakplåtspapper och det kommer smaka som nytt igen.


Vecka 37: Bakdag fredag 17/9

Brödet

Gemensamt för alla brödlimpor och frallor som jag bakar är att jag använder ekologiskt mjöl utan tillsatser. I princip allt fullkorn som finns i brödet maler jag själv från hela korn till ett väldigt smakrikt och näringsrikt mjöl! I största möjliga mån använder jag spannmål från bönder i vår närhet, Halland.
Bröden får jäsa minst 24 timmar, ofta det dubbla, för att skapa en riktigt bra upplevelse för dina sinnen och för din mage. De jäser helt och hållet på surdeg (alltså ingen tillsatt industriell jäst).
Jag bakar med en relativt hög andel vatten (75-85% vätska i förhållande till mängden mjöl) för att det ska få en härlig struktur och lång hållbarhet).
Alla bröd som kommer ut ur mina ugnar är unika då jag sällan ger dem samma snitt (mönstret som jag skapar i ytan på brödet med ett rakblad).

Variant 1: Hallands Levain

Jag väljer att kalla brödet för detta då det är av en lite ljusare karaktär, som många av de franska “Levain”-bröden. Det är upp till 20% av mjölet som är färskmalet fullkorn av typen Halländskt Lantvete. Resten av vetet är en blandning av ett stenmalt ekologiskt vete från Limabacka kvarn i Väröbacka norr om Varberg, samt siktat valsmalet vetemjöl special från samma kvarn. Stenmalda siktade mjölsorter innehåller en högre mängd övriga partiklar av det hela kornet, vilket ger mer smak och näring. Här vill jag att den naturliga sötman från kärnan i vetet ska komma fram.

Du kan även beställa frallor som är gjorda på samma deg. Dessa är ibland snittade vackert som limporna, ibland är de inte det. Beror helt på mängden beställningar jag fått den veckan!

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, rismjöl (ovanpå). Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1150783.jpg

1130647.jpg

Variant 2: Hallands Levain med Rostad Sesam på skorpan

Samma deg som ovan. Skillnaden är att jag rullar degen i skalade vita sesamfröer när degen formats till limpor. Dessa fäster sedan i skorpan över natten och rostas när limpan bakas. Otroligt gott!

Du kan även beställa frallor som av samma variant.

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, vatten, surdeg av vete och råg, salt, sesam. Kan innehålla spår av nötter och andra fröer. 

1160752

 

Variant 3: Fröbrödet

Rostade fröer i harmoni med surdeg. Otroligt gott, saftigt och hållbart! Jag sätter en deg med ungefär en femtedel fullkornsvete av Emmer, lite råg och resten siktat vetemjöl. Efter dn blandats och fått jäsa en kort stund så viker jag in rostade fröer. Dessa har blötlagts efter rostningen för att dess naturliga oljor ska släppas. Det höjer smaken ytterligare och ger insidan en riktigt härlig textur!

Du kan även beställa frallor som av samma variant.

Innehåller: Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, råg, vatten, solroskärnor, pumpakärnor, vallmofrön, sesamfrön, surdeg av vete och råg, salt. Kan innehålla spår av nötter och andra fröer. 

 

1160789

 

Variant 4: Hallands Råg

För två år sedan började jag systematiskt jobba mig fram till en process för att baka med 100% färskt malt ekologiskt fullkornsråg. Nu börjar jag bli rätt nöjd med resultatet och det är dags för detta att bli en återkommande upplevelse. Brödet är alltså gjort på endast Halländskt råg som mjöl. Det varierar alltid i smaksättare, och denna vecka kör jag med en dansk touch på det hela. Det innebär att jag tillsätter ekologiska fröer i form av solros, sesam pumpa och linfrö som rostas. Degen innehåller i princip lika mycket vatten som torrvara, vilket gör brödet otroligt saftigt och håller väldigt länge! Jag tillsätter ingen sötning i mitt rågbröd utan litar på att spannmålet och den långa naturliga jäsningen gör sitt för smaken. Det finns en del syra i detta bröd, vilket jag verkligen uppskattar!

Rulla in det i ett vaxat tyg, plast eller några lager med kökshanddukar så har du bröd i tre veckor. Går också utmärkt att skiva upp och frysa in!

Ett bröd väger ca 1000g innan det bakas. Det bakas på torsdag eftermiddag redan, då jag ser att det måste ligga och mogna i 12-24 timmar innan du skär upp det. Helst mer!

Innehåller: Fullkornsråg, mältad råg, vatten, surdeg av och råg, salt, solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, sesam. Kan innehålla spår av nötter samt pyttelite vetemjöl.

1160661


Bullar & Sötsaker efter säsong

Jag bakar klassiska svenska bullar som jag vill påstå sticker ut med sin konsistens, hållbarhet och djupa rena smaker. Framförallt så är det de långa jästiderna som gör detta, men också såklart valet av riktigt bra råvaror. Jag gör samma deg i grunden, oavsett variant, som består av ekologiskt siktat vetemjöl (varav en del siktat kulturspannmål – just nu Ölandsvete), svenskt smör, salt, ekologiska mortlade kardemummakärnor, fet ekologisk mjölk, svenskt socker och pyttelite färsk jäst. Även här är andelen vätska relativt hög för att förhöja konsistens och hållbarhet. Degen får jäsa långsamt minst 24 timmar innan jag smetar på fyllningen och rullar dem till knutar och sedan ytterligare minst 24 timmar innan jag bakar dem.

Variant 1: Kardemummabullar

Gjorda på ovan nämnda deg och med en fyllning bestående av smör, socker och ekologiska kardemummakärnor från schyssta leverantörer, som mals precis innan jag tillsätter dem för att aromerna ska förhöjas. Innan jag bakar dem penslar jag på en äggtvätt på ekologiska ägg samt ett strössel med kardemumma och socker. Denna vecka görs de med kulturspannmålet Hallandsvete. 

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1170390.jpg

Variant 2: Kanelbullar med Äpple

Gjorda på ovan nämnda deg och en fyllning med smör, socker, rivet äpple från min trädgård och kanel (Ceylon). Toppade med en äggtvätt, mer rivet äpple och pärlsocker. Denna vecka görs dem med kulturspannmålet Hallandsvete. 

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, äpple, kanel, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

1170404.jpg

Variant 3: Vaniljbullar med Pumpakärnscrunch

Gjorda på ovan nämnda deg och en fyllning med smör, socker och riktigt fin vanilj från Madagaskar. Toppade med en äggtvätt och krossade, lätt karamelliserade pumpakärnor. Denna vecka görs dem med kulturspannmålet Hallandsvete. 

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, kardemumma, pumpakärnor, vanilj, salt, jäst, ägg. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

Variant 4: Hamburgerbröd (4-pack)

Nu är du ju verkligen grillsäsong och att äta Hamburgare utomhus med mina bröd är oslagbart! Degen får jäsa över två dygn, likt bulldegen vilket ger den en otroligt saftig konsistens. Jag gillar när det är mjukt, men ändå har lite tugg i sig, till skillnad från många massproducerade och billiga bröd i affärerna där ute, som bara fastnar i gommen.

Säljes i pack om 4!

Innehåller: Vetemjöl, vatten, mjölk, socker, smör, salt, jäst, sesamfrön. Kan innehålla spår av nötter och fröer. 

 

Photo 2018-02-11, 16 21 32 (1).jpg

Kom direkt till bokningsformuläret här!