Order

Varje vecka (måndag el tisdag) uppdaterar jag denna sida med information om vad jag bakar och vad du kan beställa för upphämtning i mitt lilla bageri (eller “Studion” som jag kallar den).
Här ser du även vad och när jag säljer hos mina partners! Jag har alltså ingen egen butik för drop-in i dagsläget.

Beställa: Klicka här för att fylla i bokningsformuläret. Det är detta som gäller i första hand för att beställa hos mig helt enkelt. För att garantera din bokning bör du göra det på onsdag kväll för beställningar till fredag, torsdag kväll för lördagen. Det skulle även kunna ta slut även om du bokar sent, om jag får in större beställningar. Jag uppdaterar formuläret om det är fullbokat!

Tider för upphämtning denna vecka:
Fredag: 08.30-11.00 samt 14.00-17.00
Lördag: 08.30-11.00.
Hitta hit:Klicka här för att hitta till Studion när du beställt för upphämtning.

Partners denna vecka: Varje lördag kan du köpa bröd på Lilla Napoli från klockan 08.00. Självplock som gäller och du betalar med Swish (nummer finns på plats). Vill du så kan du även boka med formuläret och hämta din påse hos dem.

Lite kort först om mitt sortiment:
Jag bakar allting själv och specialiserar mig i varje produkt. Jag tar metoderna till det yttersta för att uppnå den absolut högsta kvaliteten med riktigt bra råvaror! Därför är sortimentet lite smalare och väldigt bra. Varje vecka ändrar jag på utbudet något, för att du ska få variation och för att jag inte kan hjälpa att vilja lära mig nya smaker, metoder och skapa ännu bättre brödupplevelser!


Denna vecka (47): Bakdagar fredag 22/11 & Lördag 23/11.

Brödet

Gemensamt för alla brödlimpor och frallor som jag bakar är att jag använder ekologiskt mjöl utan tillsatser. I princip allt fullkorn som finns i brödet maler jag själv från hela korn till ett väldigt smakrikt och näringsrikt mjöl! I största möjliga mån använder jag spannmål från bönder i vår närhet, Halland.
Bröden får jäsa minst 24 timmar, ofta det dubbla, för att skapa en riktigt bra upplevelse för dina sinnen och för din mage. De jäser helt och hållet på surdeg (alltså ingen tillsatt industriell jäst).
Jag bakar med en relativt hög andel vatten (75-85% vätska i förhållande till mängden mjöl) för att det ska få en härlig struktur och lång hållbarhet).
Alla bröd som kommer ut ur mina ugnar är unika då jag sällan ger dem samma snitt (mönstret som jag skapar i ytan på brödet med ett rakblad).

Variant 1: Levain med lite råg (även som frallor)

Jag väljer att kalla brödet för detta då det är av en lite ljusare karaktär, som många av de franska “Levain”-bröden. Det är ca 5% av mjölet som är färskmalet fullkorn av typen Svedjeråg, och resten siktat ekologiskt vete från Berte Qvarn. Här vill jag att den naturliga sötman från kärnan i vetet ska komma fram! Jag har även med en liten mängd så kallat “Eftervetemjöl” som är en restprodukt från siktningen av vetet. Mellalagret mellan kärnan och skalet som innehåller väldigt mycket mineraler och därmed smak.

IMG_20191117_141529_325.jpg

Variant 2: Hälften fullkorn på Dinkel (även som frallor)

Jag tyckte om det här brödet så otroligt mycket förra veckan, så jag kör en lite ovanlig repris för att göra det ännu bättre till helgen!

Nu tänkte jag bjuda på en vad som brukar bli en riktig smaksmocka, ett bröd med hälften färskmald fullkornsdinkel, odlat utanför Kungsbacka. Slänger även i lite råg för extra mustighet. Ett bröd som innehåller en så stor mängd fullkorn (särskilt med så färskt mjöl) är en helt annan historia än den första varianten. Lite mindre volym än den första varianten, men det gör den upp för i aromer.

Dinkel (även kallat Spelt) var en av de första kulturspannmål som åter började kultiveras ekologiskt i modern tid, mycket på grund av dess tacksamma förmåga att växa med en mindre mängd gödsel. Jag tycker att vetesorten ger en lätt nötig karaktär till brödet!

Ung Dinkel!

Ett bröd från mitt senaste bak med detta spannmål


Bullarna

Jag bakar klassiska svenska bullar som jag vill påstå sticker ut med sin konsistens, hållbarhet och djupa rena smaker. Framförallt så är det de långa jästiderna som gör detta, men också såklart valet av riktigt bra råvaror. Jag gör samma deg i grunden, oavsett variant, som består av ekologiskt siktat närodlat vetemjöl, svenskt smör, salt, ekologiska mortlade kardemummakärnor, fet mjölk från Källsjö, svenskt socker och pyttelite färsk jäst. Även här är andelen vätska relativt hög för att förhöja konsistens och hållbarhet. Degen får jäsa långsamt minst 24 timmar innan jag smetar på fyllningen och rullar dem till knutar och sedan ytterliggare minst 24 timmar innan jag bakar dem.

Variant 1: Kardemummabullar

Gjorda på ovan nämnda deg och med en fyllning bestående av smör, socker och ekologiska kardemummakärnor från schyssta leverantörer, som mortlas precis innan jag tillsätter dem för att aromerna ska förhöjas. Innan jag bakar dem penslar jag på en äggtvätt på ekologiska ägg samt ett strössel med kardemumma och socker.

Variant 2: Kanelbullar

Samma deg som ovan och med denna vecka en fyllning av smör, socker, ekologisk äkta kanel från Sri Lanka.

Variant 3: Saffransbullar

Nu drar min julsäsong igång! Denna vecka kommer jag förbereda ca 40 stycken saffransbullar, så det är först till kvarn som gäller. Klassiska lussekatter (formade som S med russin). De görs i grunden på en liknande deg som bullarna och har samma långa jästider. Tillsammans med den väldigt rena ekologiska saffran jag fått tag i är det något utöver det vanliga! Enkelt och väldigt gott.

PSX_20191117_102614.jpg

 


För att boka dessa bröd, frallor och bullar för upphämtning fyller du i detta enkla formulär.